Obľúbené príspevky

24 februára 2014

Obojstranná zásterka pre dcérku - tak trochu aj návod

Dvojročná dcérka mi pred Vianocami pomáhala s pečením medovníčkov. Musela som jej požičať jednu zo svojich záster. Riadne som jej ju nazhŕňala, pozakladala, ale stačilo jedno zlezenie zo stoličky a skoro sa o ňu podrazila.

Uzrelo vo mne rozhodnutie: Na Vianoce jej Ježiško donesie zásterku na tvorenie a maminku poverí ušitím, lebo maminky najlepšie vedia, čo sa páči ich detičkám. Využila som zvyšky bavlnených látok z patchworkovej súpravy, čo som jej šila do izbičky. Boli už predprané a vyžehlené, takže kopec roboty hotovej :)
Zásterku som chcela obojstrannú, nech si vyberie stranu, ktorá jej viac vyhovuje.
Najskôr som si vytvorila strih - priamo na látke. Ani som nemala ambíciu hľadať niečo na internete - zabralo by mi to viac času (s neistým výsledkom) ako pár pokusov s kriedou a pravítkom na látke. Potom som vystrihla vrecká, pásy šnúrky a dlhý pás na lem. Vytvorila šablóny na aplikácie a vystrihla ich z látok. Uložila som dcérku spať a konečne som mohla vytiahnuť stroj. Naskôr som prišila aplikácie, vrecká. Potom ušila šnúrky. Prišpendlila jednotlivé diely k sebe - vrátane šnúrok. Prišila lem na stroji z jednej strany. Skoro hotovú zásterku som si mohla zobrať ku telke a vínku a pekne v pohodičke prišiť ručne druhú stranu lemu. 
Pri šití som využila takmer všetko, čo som sa naučila pri tvorbe patchworku. Rovnako mi prišli vhod pomôcky k šitiu patchworku (podložka na rezanie, rezač, ...). Keď budete niekedy váhať s kúpou pomôcok a ste tvorivé typy, tak už neváhajte - ja som tie svoje využila pri viacerých "projektoch", nikdy som neobanovala kúpu. 
No a tu je výsledok:



Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára