Obľúbené príspevky

24 marca 2014

Maľované sovičky na strome - obrázok na stenu

...alebo, keď sú objednané nálepky na stenu z internetu nanič.

Šesť týždňov čakania a nakoniec...sklamanie.
Nálepky na stenu do detskej izbičky prišli o polovicu menšie, ako sľuboval predávajúci. Dobre, stalo sa. Nálepky môžem síce vrátiť, ale nič to nemení na situácii, že stena je prázdna. A navyše, patchworková súprava podľa nálepiek je už ušitá. Nuž, čo s tým?
Zas jedna skvelá príležitosť pre tvorenie! No, tvorenie je trochu prehnané slovo. Nakresliť zväčšený obrázok podľa predlohy predsa nie je moc kreatívna záležitosť. Nazvime to napriklad díajváj alebo hendmejd. Alebo ostaneme radšej pri tom tvorení, lebo pri maľovaní som mala rovnaký pocit, ako pri tvorení - teda radosť a čistá hlava.

Napíšem vám aj postup, keby ste si chceli skrášliť steny u vás doma.
1. Zadovážte si farby, vhodné štetce, kriedu a misky na miešanie farieb. Farby: Stačí malé vedierko (kýblik je síce pekné slovo, ale vraj nespisovné) bielej (primalex plus napríklad), základné tekuté tónovacie farby - žltá, modrá a červená (mám odskúšané primalex alebo het). Z tohto "arzenálu" vyrobíte všetky farby vrátane tmavohnedej.
2. Žiadna extra príprava nie je potrebná. Ak sa obávate, že niečo zašpiníte, tak kľudne pozakrývajte. Môžete sa pustiť rovno do maľovania. Teda, najskôr načrtnutia kontúr. Mne sa osvedčila krieda - chybné línie ľahko zmažete a nie je problém premaľovať farbou. Ceruzku ani nič iné neodporúčam - nakreslené línie sa nedajú zmazať ani premaľovať.
3. Keď máte obrázok predkreslený kriedou, rovno vyfarbujte. Ako omaľovánku. 
4. Kontúry nakoniec. Ja som nerobila, lebo som chcela jemný obrázok. Čierne ani moc kontrastné kontúry nevyzerajú dobre - skúste radšej tmavosivú alebo tmavú z rovnakej - kontúrovanej farby - napríklad zelený list s tmavozelenou kontúrou.
5. A to je všetko. Happy end. 

Dcérke dnes v izbičke rastie veľký veselý strom so sovičkami, vtáčikmi a kvietkami. Prilepili sme naň ešte rámiky s fotkami. Sama ho nedávno vylepšila vlastnou tvorbou a myslím, že ešte zďaleka neskončila.
Tak nech sa páči. 










Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára